Karta menu
Karta Menu

Kartę menu zmieniamy sezonowo.
W kuchni bazujemy na świeżych, sezonowych i lokalnych produktach.
PRZYSTAWKI / SAŁATKI
Tatar z polędwicy wołowej z podgrzybkiem oraz majonezem szczypiorkowym i piklowaną czerwoną cebulą 65 zł
Grillowany ser Halloumi podany na mixie sałt z młodym szpinakiem, prażonymi pestakmi dyni oraz arbuzem i owocami leśnymi z malinowyn vinegretem 62 zł
Burrata z szynką parmeńską z grillowaną brzoskwinią oraz pomidorkami koktajlowymi podana na mixie sała z sosem balsamicznym i pestkami słonecznika 64 zł
Z U P Y
Rosół drobiowy z makaronem / z pierożkami z mięsem 24 zł / 26 zł
Barszcz czerwony z uszkami z mięsem 26 zł
Żurek na domowym zakwasie z ziemniakami, kiełbasą i jajkiem 27 zł
Chłodnik z botwinki z rzodkiewką, świeżym ogórkiem i koperkiem oraz jajkiem na twardo 29 zł
Zupa pomidorowa z lanym ciastem 25 zł
D A N I A G Ł ÓW N E
Grillowany filet z kurczaka podany z ziemniakami z koperkiem i fasolką szparagową oraz jajkiem panierowanym w parmezanie i sosem tzatziki 57 zł
Młody kalfior z bułką tartą, ziemniakami z koperkiem oraz jajkami sadzonymi podany z kwaśnym mlekiem 51 zł
Grillowany antrykot wołowy podany z pieczonymi ziemniakami oraz mixem sałat z parmezanem i sosem chimichuri 119 zł
Tradycyjny kotlet schabowy z ziemniakami i młodą kapustą zasmażaną 57 zł
Burger wołowy w bułce naszego wypieku z serem Mimolette, ogórkiem małosolnym oraz świeżym pomidorem i cebulą, podany z frytkami 59 zł
Burger wegetariański w bułce naszego wypieku z grillowanym serem Halloumi, domowym majonezem oraz pomidorem i ogórkiem małosolnym podany z frytkami z batatów i sosem miętowym 59 zl
Rumiane żeberko pieczone w miodzie podane z opiekanymi ziemniakami oraz młodą kapustą zasmażaną 79 zł
Pstrąg z Doliny Kluczwody z patelni podany z ziemniakami w mundurkach i zestawem sezonowych surówek 77 zł
Grillowany filet z sandacza podany na czarnym ryżu z młodym szpinakiem w śmietanie 78 zł
Czarne spaghetti z krewetkami i salami picante z pomidorkami koktajlowymi i natką pietruszki 58 zł
Szpinakowe tagliatelle z filetem z kaczki, kurkami i parmezanem 52 zł
Tradycyjne placki ziemniaczane
z kwaśną śmietaną 39 zł
z gulaszem wołowym 49 zł
z sosem kurkowym 47 zł
U N AS L E P I O N E
Pierogi ruskie polane masłem z cebulą 36 zł
Pierogi z mięsem z omastą z boczku i cebuli 36 zł
Pierogi z owocami sezonowymi 36 zł
D L A DZ I EC I
Panierowany filet z kurczaka z frytkami i surówką z marchewki 41 zł
Burger z filetem z kurczaka z sałatą i pomidorem podany z frytkami 45 zł
DESERY
Zapytaj naszą obsługę jakie desery dziś polecamy