Karta menu
Karta Menu
Kartę menu zmieniamy sezonowo.
W kuchni bazujemy na świeżych, sezonowych i lokalnych produktach.
PRZYSTAWKI
Tatar wołowy z podgrzybkiem oraz majonezem szczypiorkowym i piklowaną czerwoną cebulą 59 zł
Carpaccio z pieczonego buraka z gorgonzolą, gruszką oraz rukolą i orzechami laskowymi 39 zł
Z U P Y
Rosół drobiowy z makaronem / z pierożkami z mięsem 24 zł / 25 zł
Barszcz czerwony z uszkami z mięsem 25 zł
Żurek na domowym zakwasie z ziemniakami, kiełbasą i jajkiem 26 zł
Zupa grzybowa z łazankami 26 zł
Krem z dyni z olejem szczypiorkowym i grzankami czosnkowymi 26 zł
D A N I A G Ł ÓW N E
Grillowany filet z kurczaka podany z czarnym ryżem na dyniowym puree z fasolką szparagową i panierowanym w parmezanie jajkiem w koszulce 49 zł
Stek z polędwicy wołowej z krokietem ziemniaczanym oraz fasolką szparagową z boczkiem i sosem pieprzowym 119 zł
Pieczona golonka podana z ziemniakami opiekanymi oraz chrzanem i musztardą Dijon 72 zł
Roladka wołowa w sosie własnym z kluskami śląskimi i czerwoną kapustą z boczkiem i cebulą 72 zł
Tradycyjny kotlet schabowy z ziemniakami i kapustą zasmażaną 54 zł
Kotlet mielony podany z ziemniakami z koperkiem oraz zasmażanymi buraczkami 4 8 zł
Confitowane udko z kaczki z kaszą gryczaną nieprażoną i orzechami laskowymi oraz z czerwoną kapustą z żurawiną i jabłkiem 72 zł
Burger wołowy w bułce naszego wypieku z serem Mimolette, piklowanym ogórkiem oraz świeżym pomidorem i cebulą podany z frytkami 59 zł
Rumiane żeberko pieczone w miodzie podane z opiekanymi ziemniakami oraz kapustą zasmażaną 76 zł
Pstrąg z doliny Kluczwody podany z frytkami stekowymi i zestawem surówek sezonowych 72 zł
Okoń morski smażony na maśle podany z frytkami i mixem sałat oraz salsą z suszonych pomidorów 7 3 zł
Tagliatelle z kaczką i borowikami w sosie śmietanowym z parmezanem i natką pietruszki 49 zł
Gnocchi z kurczakiem, pieczoną dynią i porem w sosie śmietanowym z parmezanem 45 zł
Szpinakowe tagliatelle z suszonymi pomidorami, świeżym szpinakiem i orzeszkami pini 45 zł
Tradycyjne placki ziemniaczane*
z kwaśną śmietaną 36 zł
z sosem kurkowym 45 zł
z gulaszem wołowym 45 zł
*nie serwujemy w niedziele i święta
U N AS L E P I O N E
Pierogi ruskie polane masłem z cebulą 34 zł
Pierogi z serem i słodką śmietaną 3 4 zł
Pierogi z mięsem z omastą z boczku i cebuli 34 zł
D L A DZ I EC I
Panierowany filet z kurczaka z frytkami i surówką z marchewki 39 zł
Burger z filetem z kurczaka z sałatą i pomidorem podany z frytkami 39 zł
Frytki stekowe z serem Mimolette i domowym majonezem 25 zł
DESERY
Zapytaj naszą obsługę jakie desery dziś polecamy
Pobierz menu