Karta menu
Karta Menu

Kartę menu zmieniamy sezonowo.
W kuchni bazujemy na świeżych, sezonowych i lokalnych produktach.
PRZYSTAWKI
Tatar z polędwicy wołowej z podgrzybkiem oraz majonezem szczypiorkowym i piklowaną czerwoną cebulą 59 zł
Grillowany kozi ser podany na chałce naszego wypieku, miksem świeżych sałat oraz musem z palonej gruszki 39 zł
Z U P Y
Rosół drobiowy z makaronem / z pierożkami z mięsem 24 zł / 26 zł
Barszcz czerwony z uszkami z mięsem 26 zł
Żurek na domowym zakwasie z ziemniakami, kiełbasą i jajkiem 27 zł
Zupa pomidorowa z lanym ciastem 25 zł
D A N I A G Ł ÓW N E
Grillowany filet z kurczaka z czarnym ryżem szpinakiem duszonym w śmietanie oraz jajkiem w parmezanie 51 zł
Stek z polędwicy wołowej podany z kremowym puree ziemniaczanym, karmelizowaną marchewką oraz dzikim brokułem i sosem pieprzowym 119 zł
Pieczona golonka podana z ziemniakami opiekanymi oraz chrzanem i musztardą Dijon 73 zł
Duszona wołowina w bulionie z kluskami śląskimi i warzywami 72 zł
Tradycyjny kotlet schabowy z ziemniakami i kapustą zasmażaną 56 zł
Kotlet mielony podany z ziemniakami z koperkiem oraz zasmażanymi buraczkami 51 zł
Burger wegetariański w bułce naszego wypieku z grillowanym serem Halloumi, marynowanym burakiem i rukolą podany z frytkami z batatów i sosem miętowym 59 zł
Burger wołowy w bułce naszego wypieku z serem Mimolette, piklowanym ogórkiem oraz świeżym pomidorem i cebulą podany z frytkami 59 zł
Rumiane żeberko pieczone w miodzie podane z opiekanymi ziemniakami oraz kapustą zasmażaną 78 zł
Filet z pstrąga z Doliny Kluczwody panierowany w migdałach podany z ziemniakami z gzikiem oraz miksem świeżych sałat 74 zł
Smażony okoń morski podany z frytkami stekowymi oraz grillowanymi warzywami i sosem chimichuri 76 zł
Tagliatelle z kurczakiem, cukinią i pomidorkami koktajlowymi z bazyliowym pesto i parmezanem 49 zł
Szpinakowe tagliatelle z kaczką, gruszką i pomidorkami koktajlowymi w sosie z gorgonzolą 52 zł
Tradycyjne placki ziemniaczane*
z kwaśną śmietaną 38 zł
z gulaszem wołowym 47 zł
*nie serwujemy w niedziele i święta
U N AS L E P I O N E
Pierogi ruskie polane masłem z cebulą 36 zł
Pierogi z mięsem z omastą z boczku i cebuli 36 zł
D L A DZ I EC I
Panierowany filet z kurczaka z frytkami i surówką z marchewki 41 zł
Burger z filetem z kurczaka z sałatą i pomidorem podany z frytkami 45 zł
DESERY
Zapytaj naszą obsługę jakie desery dziś polecamy
Pobierz kartę menu